Anijet luftarake të Turqisë, Greqisë, Francës, SHBA-s dhe Bullgarisë marrin pjesë në stërvitjet e 13-ta ushtarako-detaro nën emrin e koduar “Breeze-Certex-2009” në akuatorin e Detit të Zi. Qëllim i stërvitjeve, të cilat do të vazhdojnë deri më 13 korrik, është përsosja e përputhshmërisë dhe bashkëveprimit të Forcave ushtarako-detare të vendeve të ndryshme.