Marrëdhënieve me Rusinë gjatë periudhës së kryesimit të Suedisë në BE do tu kushtohet një vemendje prioritare. Për këtë deklaroi Ambasadori i Suedisë në Rusi Thomas Bertelmann. Ai vuri në dukje se në një kohë të afërt do të vazhdohet puna për përgatitjen e marrëveshjes së re mbi bashkëpunimin midis Rusisë dhe BE.