0Luftime të ashpra me talebanët po zhvillohen në jug të Afganistanit, ku në vigjilje SHBA-s filluan një operacion masiv në të cilin marrin pjesë deri në 4 mijë këmbësorë të marinës, njofton komanda amerikane. Veprime luftarake kundër talebanëve po zhvillojnë tashmë edhe ushtarakët britanikë, ushtarët dhe forcat policore afgane.