Në Francë pritet vendimi i gjyqit për çështjen e qytetares ruse Irina Belenkaja dhe bashkëshortit të saj Jan-Michel Andre për kufizimin e të drejtave për të jetuar me vajzën e tyre 3 vjeçare Liza. Belenkaja akuzohet për rrëmbimin e vajzës nga bashkëshorti i vet, shtetasit francez Jan-Michel Andre. Mbrojtja e ruses dëshiron të arrijë mbylljen e kësaj çështje penale.