0Festivali ndërkombëar i automobilave historikë “Jantarnij bereg” ("Bregu i qelibartë") hapet sot në Kaliningrad. Në të marrin pjesë më shumë se 70 makina të rralla nga vendet e Europës dhe SHBA-s me datë prodhimi deri në 31 dhjetor të vitit 1970. Përveç garave pjesëmarrësit e tij i presin ekskursione interesante, zbavitëse, për shembull, gara automobilistike 98 kilometërshe nëpër të famshmen  Kurshskaja Kasa (rripi apo gjyha e tokës e quajtur Kurshskaja) , e cila është njohur si trashëgimi botërore nga UNESKO. Ky festival do ti shërbejë zhvillimit të turizmit automobilstik në Rusi.