0Diskutimet në lidhje me Traktatin mbi Sigurimin Evropian, iniciatore e të cilit është Rusia, mund të fillojnë në shtator në kuadrin e Këshillit Rusi-NATO, njoftoi Përfaqësuesi i pëehershëm i Rusisë pranë Aleancës Dimitri Rogozin. Ai quajti vështirësinë kryesore ndryshimin principial në qendrimet e politikanëve rusë dhe atyre perëndimorë.