0Në Evropë po rritet numri i viktimave nga përmbytjet që u shkaktuan prej stuhive dhe shirave të fuqishëm që pllakosën mbi Evropën. Jo më pak se 12 veta gjetën vdekjen si rezultat i stuhisë në Çeki. Viktima e parë e përmbytjes u regjistrua në Poloni. Nga shirat e gjatë dhe përmbytjet pësuan pjesërisht dëm Austria, Gjermania dhe Rumania.