0Ministrat e punëve të jashtme të vendeve të “8-shes së Madhe” kërkuan nga Koreja e Veriut që të mos ndërmarrë veprime destabilizuese dhe të rivendosë pjesëmarrjen në negociatat gjashtëpalëshe në lidhje me problemin e saj bërthamor. Ata i bënë thirrje RPD të Koresë që të përmbushë detyrimet e veta sipas rezolutave të miratuara nga Këshilli i Sigurimit i OKB-së.