Rusët Nikollai Davidenko, Svetllana Kuznecova dhe Dinara Safina dolën në turin e tretë të turneut të tenisit të Wimbledon-it në Londër. Të enjten “raketa” e parë e botës Safina korri fitore bindëse ndaj Rossana de los Rios nga Paraguai, Kuznecova fitoi ndaj francezes Polina Parmente. Në kategorinë për meshkuj Davidenko-tenisti i madh rus, mundi rumunin Viktor Krivoi.