Ukraina disponon mjete të mjaftueshme  financiare që të paguajë për gazin e marrë tashmë rus, shprehet me bindje të plotë Ministri i financave Aleksei Kudrin. Sipas fjalëve të tij, rezervat valutore dhe ato të arit të Kievit aktualisht i tejkalojnë të 27 miliardë dollarët. Kjo  shumë është më e madhe se sa të gjitha pagesat, të cilat duhet të shlyhen.