0Planet e SHBA-s për dislokimin e elementeve të sistemit të mbrojtjes antiraket (MAR) në Evropën Lindore bien në kundërshtim me parimet e pandashmërisë së sigurimit, deklaroi Kreu i MPJ i Rusisë Sergei Lavrov pas konferencës së OSBE-së për çështjet e sigurimit në Vjenë. Ai theksoi se këto plane prekin në mënyrë të drejtpërdrejtë interesat e sigurimit të mbarë rajonit, ndër të tjera, dhe të Rusisë.