0Ditën Olimpike Ndërkombëtare e kremtuan në Soçi me një maratonë masive noti në det. Në të morrën pjesë më shumë se 800 veta. Në programin e aktiviteteve kushtuar kësaj Dite hynin notimi në distancën simbolike për qytetin olimpik prej 2014 metrash dhe stafeta rreth  e përqark ishullit “Pesë unazat”.