0Shërbimi Sanitar i Rusisë (Rospotrebnadzor) që nga 15 korriku do të përpilojë listën e re të mallrave që do ti nënshtrohen kontrollit fitosanitar. Në veçanti, nga lista e rinovuar janë përjashtuar mielli i përftuar nga mishi dhe peshku, rëra dhe zhavorri, por janë përfshirë në të mjetet e transportit, që kanë qenë në shfrytëzim dikur.