Rusia ka ndërmend të arrijë në OKB njohjen e narkobiznesit si krim kundër paqes, sigurimit dhe njerëzimit në një radhë me lloje të tilla krimi si trafikimi i qenieve njerëzore dhe pirateria. Për këtë deklaroi në Vienë Përfaqësuesi i Shërbimit Federal të Rusisë për kontrollin mbi qarkullimin e drogës Vladimir Kallanda.