Patriarku i Moskës dhe gjithë Rusisë Kirill u shpreh për rilindjen e gjuhës ruse në Evropë dhe focimin e madhështisë së saj. Në mesazhin e përshëndetjes drejtuar pjesëmarrësve të Kongresit Botëror të shtypit rus në qytetin zvicerian Ljucern, Kreu i Kishës Orthodhokse Ruse vuri në dukje se ky proces do ti shërbejë ndriçimit të lirë dhe objektiv të ngjarjeve në Rusi.