Është i domosdoshëm konsolidimi i përpjekjeve të Rusisë dhe BE për garantimin e tranzitit të gazit pa ndërprerje nëpërmjet territorit të Ukrainës për në vendet e Evropës, deklaroi Përfaqësuesi i përhershëm i Federatës Ruse pranë BE Vladimir Çizhov. Sipas fjalëve të tij, Rusia është e gatshme për pjesëmarrje të pjesshme, por jo të marrë mbi vete 100% barrën e një kredie të tillë.