Në Zvicër, në Liucerna u hap Kongresi Botëror i IX-të i shtypit rus. Sipas mendimit të Presidentit të Rusisë Dimitri Medvediev, takimet e përvitshme të pjesëmarrësve të kongresit japin një kontribut të qenësishëm, me mjaft peshë në forcimin e hapësirës informative që i bashkon të gjithë ata të cilëve u intereson historia, kultura dhe jeta bashkëkohore e Rusisë.