Në Harkov të Ukrainës u hap Qendra e Kulturës Ruse (QKR). Ajo u bë “dallëndyshja e parë”, që ndërtoi folenë në Ukrainë. Së shpejti, qendra po të tilla do të fillojnë punën e vet në Lugansk dhe Doneck, ku shumica e popullsisë nuk dëshiron që në favor të koniunkturës politike të harrojë gjuhën e vet amëtare ruse dhe të ndahet me kulturën ruse.