Në Krasnojarsk po zhvillohet Kongresi Investitor i Siberisë. Organizatorët e tij janë: Banka zviceriane e investimeve “Credit Swisse” dhe Bursa e Fondeve e Londrës. Krahina e Krasnojarskut po zhvillohet në mënyrë të qendrueshme, ndër të tjera, edhe në periudhën e krizës. Drejtori i Bursës së Fondeve të Londrës Nic Lendford theksoi se Londra është shumë e interesuar për bashkëpunimin me Rusinë dhe Siberinë në veçanti.