Presidenti Medvediev është mëse i bindur se nga koordinimi i veprimeve të Rusisë dhe Kinës varen shumë gjëra në arenën botërore. Për këtë lideri rus deklaroi në negociatat me Kryetarin e Republikës Popullore të Kinës Hu Xintao në Kremlin. Medvediev është i mendimit se marrëdhëniet ruso-kineze po zhvillohen në drejtimin e duhur.