Në Romë u hap takimi i katërt i liderëve fetarë kushtuar samitit të “Tetëshes së Madhe” që do të zhvillohet në korrik të këtij viti në Itali. Idea kryesore e këtij samiti konsiston në sigurimin e dialogun midis përfaqësuesëve të politikës botërore dhe komuniteteve kryesore fetare botërore në lidhje me çështjet aktuale të mbarë njerëzimit.