Rusia po shkurton numrin e ushtarakëve në bazat e veta në Abkhazi dhe Osetinë e Jugut. Për këtë deklaroi Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Rusisë Nikollai Makarov. Sipas fjalëve të tij, Shtabi i Përgjithshëm planifikoi të dislokojë në çdo republikë nga 3.7 mijë ushtarakë.