Rusia dhe Biellorusia përfunduan negociatat për problemin e qumështit dhe arritën në marrëveshjen që u leverdis të dyja palëve. Ministrja e bujqësisë e Federatës Ruse Elena Skrrinik tregoi se për prodhuesit e qumështit pluhur, prodhuesit rusë do të sigurojnë produktin e qumështit në tregun e brendshëm. Njëkohësisht Rusia do të rrisë vëllimin e importit të produkteve bielloruse të qumështit. Rospotrebnadzor ndaloi importimin nga Biellorusia të gati 1300 emërtimeve të produkteve të qumështit për shkak se prodhuesit biellorusë nuk rinovuan dokumentet në përputhje me kërkesat e reglamentit rus.