Kina do tu japë vendeve të Organizatës së Bashkëpunimit të Shangait (OBSH) një kredi prej 10 miliardë dollarësh për ruajtjen e stabilitetit financiar dhe kapërcimin e pasojave të krizës botërore. Kryetari i Republikës Popullore të Kinës Hu Xintao deklaroi për këtë në samitin e Organizatës së Bashkëpunimit të SHangait në Ekaterinburg.