0Koreja e Veriut dobësoi aktivitetin në objektet e saj për përgatitjen e zhvillimit të provës bërthamore të radhës, i njoftoi Agjencisë RIA “Lajmet” një burim në Shtabin e Përgjithsëm rus. “Të dhënat e marra, ndër të tjera edhe nga zbilimi kozmik, dëshmojnë për atë se intensiviteti i zhvendosjes në rajonet e objekteve bërthamore në ditët e fundit ka rënë ndjeshëm”, tha bashkëbiseduesi i Agjencisë. Ai kujtoi se Rusia në regjimin e kohës reale e mban nën kontroll situatën e provat bërthamore dhe lëshimin e raketave në RPD të Koresë.