0Gran pri i festivalit rus “Kinotavër”e mori filmi “Vollçok”, i xhiruar nga dramaturgu i njohur Vasili Sigarjov. Për këtë shpalli juria e festivalit të 20-të jubilar që përfundoi në qytetin bregdetar të Detit të Zi -Soçi. Ky film tregon për marrëdhëniet jo të thjeshta të mamasë dhe vajzës, të cilat jetojnë në një fshat të thellë, të humbur rus. Çmimi për regjizorin më të mirë iu dha Ivan Viripaevit për filmin “Kisllorod”. Po ata merituan çmimin e kinematografik Gildisë së kritikëve dhe specialistëve kinomatografikë.