Policia e Italisë arrestoi në Romë, Milano dhe në qytete të tjera të mëdha 6 personam, të cilët planifikonin të kryenin një akt të madh terrorist gjatë kohës së zhvillimit të Samitit të “G-8” 8-10 korrik në Aquila. Të ndaluarit akuzohen për atë, se i përkasin grupimit terrorist dhe për mbajtje arme pa leje.