Në Londër po bëjnë grevë punëtorët e metrosë. Aksioni i protestës do të zgjasë dy ditë. Bashkimet profesionale kërkojnë rritjen e rrogës dhe garanci të asaj se nuk do të ketë shkurtime. Aktualisht në kryeqytetin britanik funksionojnë vetëm linjat e metrosë së lehtë në rajonin Docklands dhe transporti i urban i qytetit.