Një nga prioritetet e kryesimit të Suedisë në BE në gjashtëmujorin e afërt do të bëhet vendosja e tatimit për hedhjet në atmosferë të dyoksidit të karbonit në vendet e kontinentit, deklaroi Kryeministri i Suedisë Fredrik Reinfeldt. Këtë masë, me qëllim minimizimi të efektit të serës, vetë Suedia e ndërmori në vitin 1991 si mënyrë efektive dhe jo të shtrenjtë të mbrojtjes mjedisit rrethues.