Rusia përkrah iniciativën e kompanisë italiane “ENI” për krijimin e Agjencisë globale të naftës dhe është e gatshme për diskutimin e saj, deklaroi në Forumin Ekonomik ndërkombëtar në Shën Peterburg Kryeministri rus Igor Sjeçin. Sipas fjalëve të tij, kjo Agjenci mund ti shërbejë rritjes së transparencës dhe konkurencës në tregjet botërore.