Republika e Kosovës u pranua në radhët e pjesëmarrësve të Bankës Botërore. Sipas njoftimeve të agjencisë AFP me referim tek deklarata e Kryetarit të qeverisë së Kosovës Hashim Thaçi, delegacioni zyrtar i qeverisë së Kosovës do të niset për në Uashington që të nënshkruajë marrëveshjen zyrtare për anëtarësimin në Bankën Botërore dhe Fondin Monetar Ndërkombëtar.