Zëvendësi ministri rus i punëve të jashtme Grigori Karasin, gjatë fjalës së marrë në mbledhjen e Këshillit të Përhershëm të OSBE-së në Vjenë, deklaroi, se “elita politike gjeorgjiane do të bënte mirë të frenonte, të moderonte ambiciet e veta gjeopolitike dhe të fillonte normalizimin me etapa të marrëdhënieve me vendet fqinje”.