0Organizata e Shteteve të Amerikës (OSHA) votoi për rivendosjen e antatrësisë së Kubës në Komunitet. Kuba kthehet në të pa kushte suplementare, por ajo duhet të respektojë konventën e Organizatës për të drejtat e njeriut dhe çështje të tjera. Ju dha fund situatës, të perceptuar pothuajse, praktikisht, nga të gjitha vendet e hemisferës perëndimore si anakronizëm. Kubën e përjashtuan nga OSHA në vitin 1962 në prag të luftës së ftohtë se i “përkiste bllokut sovjetik” dhe për aleancë me Kinën komuniste. Vetë Kuba kohët e fundit pat deklaruar mëse një herë se nuk është e interesuar të rivendosë partneritetin e vet.