0Rusia do të furnizojë në SHBA-s uranium të pasuruar në periudhën e viteve 2014-2020. Për këtë arritën në marrëveshje midis tyre kompania ruse “Tehsnabeksport” dhe ajo amerikane Exelon. Marrëveshjet me Exelon “Tehsnabeksport” i nënshkroi disa ditë pas lidhjes së kontratave analogjike me 3 kompani amerikane të grupit Fuelco.