Rusia dhe Izraeli mbështetën përpjekjet e Egjiptit për zgjidhjen e problemeve të sektorit të Gazës, deklaroi në Moskë Kreu i MPJ i Rusisë Sergei Lavrov pas negociatave të zhvilluara me homologun e vet izraelit Avigdor Liberman. Sipas fjalëve të Lavrovit, Izraeli është i gatshëm të zgjidhë problemin e pikave hebree të banimit, siç parashikohet një gjë e tillë në “hartën rrugore”.