0Rusia dhe SHBA-s po aktivizojnë përpjekjet për përpunimin e Traktatit të ri të armatimeve ofensive. Sot në Gjenevë po zhvillohet raundi i dytë i konsultimeve. Ky dokument duhet të zëvendësojë marrëveshjen e mëparshme, afati i të cilës përfundon në dhjetor. Rusia del për atë që nën shkurtim të përfshihen kapsollat bërthamore si ato të instaluara në raketa dhe ato që ruhen në depot e grumbullimeve, po ashtu edhe mjetet shpërndarëse, si dhe ngul këmbë për ndalimin e dislokimit të këtyre armëve në kozmos.