Moska dhe Brukseli janë të gatshëm ta shndërrojnë Këshillin Rusi-NATO në organ operativ për diskutimin e çështjeve strategjike të sigurimit, njoftoi Ambasadori Dimitri Rogozin. Sipas shprehjeve të tij, fjalë bëhet për atë, që të ripërcaktohet përsëri praktika e dialogut politik, i cili duhet të zhvillohet mbi bazë të barazisë dhe pa provokime.