SHBA-s dhe Korea e Jugut rritën gatishmërinë e forcave luftarake në gadishull për shkak të veprimeve të RPD të Koresë. Në lidhje me rritjen e gatishmërisë së tyre luftarake SHBA-s dhe Korea e Jugut do të venë në veprim një spektër më të gjerë mjetesh zbulimi dhe do të aktivizojnë operacionet zbuluese ndaj RPD të Koresë. Komanda e forcave të armatosura të bashkuara të SHBA-s dhe Koresë së Jugut rriti deri në nivelin 2, atë më të lartin, gatishmërinë luftarake të forcave të armatosura në gadishull pas provave bërthamore dhe raketore të paradokohshme të RPD të Koresë.