RPD e Koresë realizoi lëshimin e dy raketave me rreze të vogël veprimi, njoftoi Agjencia jugkoreane Renhap. Në vigjilje RPD e Koresë bëri provën e dytë të nëndheshme të armës bërthamore, dhe, sipas njoftimeve nga Seuli, lëshoi tre raketa me rreze të vogël veprimi. Të hënën Këshilli i Sigurimit i OKB-së dënoi vendosmërisht provën bërthamore të bërë nga RPD e Koresë.