Filmi “Shiriti i bardhë” i regjizorit të njohur austriak Mihael Haneke fitoi çmimin më të lartë të festivalit kinematografik të 62-të të Kanës-“Dega e artë e palmës”. Rusia u paraqit në të me dy filma: “Cari” të regjizorit Pavel Lugin me aktorin Oleg Jankovski në rolin kryesor dhe filmin “Përralla për errësirën” i Nikollai Homerikrit. Në filmin “Cari”, roli i Mitropolitit të Shenjtë të Moskës Filip u bë puna e fundit aktoreske e Oleg Jankovskit, që mori vlerësime mjaft impresionuese në Festivalin të Kanës.