Kompania austriako-kanadeze “Magna” dhe grupi rus “GAZ”paraqitën konceptin e vet të shpëtimit të koncernit gjerman të automobilave “Opel”, që hyn në korporatën amerikane “General motors”. “Magna” dhe “GAZ” me mbështetjen financiare të bankës ruse “Sberbank” kanë ndërmend të blejë paketën kontrolluese të aksioneve të kompanisë, njoftoi gazeta gjermane “Rejnishe post”.