0Çmimi i naftës së OPEK-ut u rrit deri në nivelin më të lartë për gjashtë muaj e fundit. Siç njoftuan në selinë e OPEK-ut në Gjenevë, çmimi i një fuçie naftë u rrit me 2 dollarë (në vigjilje ajo kushtonte 57,5 dollarë). U rrit çmimi i naftës edhe në bursën e Nju Jorkut deri më 57,6 dollarë për një fuçi. Kontratat për korrikun u përfunduan nga llogaria prej 60,1 dollarë për një fuçi. Ekspertët e shpjegojnë rritjen e çmimeve të naftës me uljen e kursit të dollarit, përmirësimin e situatës në tregun e fondit dhe njoftimet për shkurtimin e kërkesave të produkteve të naftës në SHBA-s.