Zëri i Rusisë Konkursi muzikor “Eurovision-2009” në Moskë u bë nga më përfaqësuesit për nga numri i delegacioneve -45, dhe rekord për nga numri i shikuesve: në provat, gjysmëfinalet dhe në natën finale të konkursit kanë qenë 102 mijë persona. Për këtë njoftoi sot përfaqësuesi i Bashkisë së Moskës në konferencën përfundimtare për shtyp. Sipas vlerësimeve të ekspertëve, Rusia demonstroi një nivel mjaft të lartë të organizimit dhe zhvillimit të konkursit.