Zëri i Rusisë Në Kazakistan filloi demarkimi i përbashkët i kufirit shtetëror me Rusisë, më i gjati në botë ndër gjithë kufijtë tokësorë. Gjatësia e tij përbën 7,6 mijë kilometra. Në komisionin për demarkimin hyjnë përfaqësuesit e shërbimeve kufitare dhe të ministrive të mbrojtjes të të dy vendeve. Delimitimin,pra, përcaktimin dhe përvijimin e vijës kufitare në vend, palët e përfunduan në vitin 2005.