Zëri i Rusisë Këngëtari rus Filip Kirkorov doli nga përbërja e jurisë ruse të “Eurovisionit”. Në vend të tij jurinë do të kryesojë kompozitori dhe producenti Igor Matvienko.Vendimin e vet Kirkorov e motivoi me atë, se merr pjesë si shumë aktivisht në jetën e konkursit, kurse me disa nga konkursantët atë e lidh një miqësi shumëvjeçare, gjë kjo që mund të shkaktojë tek pjesëmarrësit dyshime në lidhje me objektivitetin e vendimeve të jurisë ruse. Finalja e “Eurovisionit” do të zhvillohet natën e datës 16 duke gdhirë 17 maji.