Zëri i Rusisë Festivali Kinematografik Ndërkombëtar i Kanës startoi në Francë. Për herë të parë në historinë e tij shikuesve i shfaqën filmin multiplikativ “Përpjetë” të regjizorit amerikan Pit Dokter. Gjithësej në festival do të paraqiten 56 filma, ndër të cilët, 20 në kuadrin e programit të konkursit. Në programin e festivalit në nominacionin “Vështrim i veçantë” hynë fimat e dy regjizorëve rusë. Këta janë filmat “Cari” i regjizorit Pavel Llungin dhe “Përralla për errësirën” i regjizorit Nikollai Homeriki.