Zëri i Rusisë Sot u deklaruan publikisht 10 finalistët e “Eurovision-2009”. Ata u përzgjodhën nga 18 vendet-pjesëmarrëse të gjysëm finales së parë të konkursit. Në finale dolën interpretuesit nga Turqia, Suedia, Izraeli Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnjë e Hercegovina, Rumania, Armenia dhe Spanja. Në këtë mënyrë, tani për tani u bënë të ditur tashmë emrat e 15 finalistëve, sepse sipas reglamentit të konkursit në finale dalin automatikisht Britania e Madhe, Franca, Gjermania, Spanja si dhe vendi- i Zoti i Shtëpisë së “Eurovision-it”, që këtë vit u bë Rusia.