0Tramvajet e bllokadës së Leningradit dolën përsëri në qarkullim nëpër rrugët e Shën Peterburgut. Vendet në vagona i zunë veteranët dhe pjesëmarrësit e bllokadës. Në vitet e luftës së tmerrshme ato ishin për banorët e Leningradit një nga simbolet e vendosmërisë dhe fitores, pasi mbetën transporti i vetëm publik në qytetin e shkatërruar nga fashistët. Ai nuk funksionoi gjithsej vetëm për disa muaj, që nga janari e deri në mars të vitit 1942, atëherë u ndërpre furnizimi me energji elektrike. Në shtator të vitit 2007 në Peterburg u duk tramvaji përkujtimor i kësaj bllokade.