0Duma Shtetërore i bëri thirrje Natos dhe OKB-së që marrin masa urgjente për kundërveprimin ndaj trafikimit të drogës që zë fill nga Afganistani. Zëdhënësi i Dumës Shtetërore Boris Grizllov theksoi se Rusia i fton të gjitha vendet, të cilat janë të interesuara për prerjen e rrugës së trafikimit të drogës nga Afganistani, që të bashkohen me masat e Organizatës së Traktatit mbi Sigurimin Kolektiv kundër në lidhje me luftën kundër tij. Sipas fjalëve të tij, rrezik të madh përbën ai fakt se sasia më e madhe e drogës trafikohet në drejtim të Rusisë.