Kundëranija e madhe ruse “Admiral Pantelejev” gjatë patrullimit të vet në brigjet e Somalisë ndaloi një anije pirate. Gjatë kontrollit në bordin e saj u gjetën armë, lëndë djegëse, aparatura abordazhi dhe navigacioni. U arrestuan 29 persona. Në Ministrinë e mbrojtjes të Federatës Ruse mendojnë, se pikërisht kjo anije pirate u përpoq në prag të zaptonte cisternën me ekuipazh rus, e cila po lundronte për në Singapor nën flamurin liberian.